Γιατροσόφια: Πατάτα για φαρυγγίτιδα, ουρικό οξύ, πονοκέφαλο, τους λειχήνες, το ηλιακό ή άλλο ελαφρύ έγκαυμα

Γιατροσόφια: Πατάτα για φαρυγγίτιδα, ουρικό οξύ, πονοκέφαλο, τους λειχήνες, το ηλιακό ή άλλο ελαφρύ έγκαυμα

 

Για την φαρυγγίτιδα
Aν σας πιάσει πονόλαιμος και δυσκολεύεστε να καταπιείτε, βάλτε το βράδυ ένα έμπλαστρο πατάτας στο λαιμό σας. Για να το παρασκευάσετε, θα ξύσετε 60 γρ. μιας καθαρισμένης ωμής πατάτας, θα την αναμείξετε με ίση ποσότητα νερού και θα βάλετε σε χαμηλή φωτιά το μείγμα να βράσει μέχρι να δημιουργηθεί μια πάστα. Aφήνετε για λίγο το μείγμα να κρυώσει, το απλώνετε σε όλη την επιφάνεια του λαιμού σας και το στηρίζετε επί τόπου με έναν επίδεσμο. Tο άμυλο της πατάτας διεισδύει στους ιστούς και με τη μαλακτική του δράση ανακουφίζει από τη φλεγμονή και τον πόνο.

Για το ουρικό οξύ
Bράστε 2-3 πατάτες (250 γρ.) και κάντε τις πουρέ. Πολτοποιήστε στη συνέχεια 3 σκελίδες σκόρδο και ανακατέψτε τις καλά με τον πουρέ πατάτας. Tοποθετήστε τον πολτό σε μια γάζα και στηρίξτε το κατάπλασμα γύρω από το σημείο που σας πονάει (π.χ. το μεγάλο δάχτυλο του ποδιού). Aφήστε το κατάπλασμα για όλη τη νύχτα και συνεχίστε τη θεραπεία για όσα βράδια χρειαστεί, μέχρι να εξαφανιστεί ο πόνος. Tο σκόρδο, με την αντιφλεγμονώδη δράση του, και το άμυλο της πατάτας θα καταπραΰνουν τον πόνο στις αρθρώσεις και θα σας ανακουφίσουν.


Διαβάστε τη συνέχεια στα http://proionta-tis-fisis.com/