Πως ο Σύγχρονος Άνθρωπος Λιμοκτονεί Τρώγοντας Περισσότερο

Πως ο Σύγχρονος Άνθρωπος Λιμοκτονεί Τρώγοντας Περισσότερο

 

Ενώ σήμερα έχουμε στη διάθεση μας περισσότερο φαγητό παρά ποτέ στην ιστορία του ανθρώπου, στην πραγματικότητα λιμοκτονούμε. Πως μπορεί να συμβαίνει αυτό;
Ας εξετάσουμε τους δύο βασικούς λόγους για τους οποίους τρώμε, πέρα απο την απόλαυση.

- Ο πρώτος είναι η πρόσληψη θερμίδων και

- Ο δεύτερος η πρόσληψη θρεπτικών συστατικών

Οι θερμίδες αφορούν απλά στην ποσότητα ενέργειας που περιέχει μια τροφή.
Ενώ τα θρεπτικά συστατικά αφορούν στις βιταμίνες, στα μεταλλικά στοιχεία, στις πρωτεΐνες, στους υδατάνθρακες και στα υπόλοιπα συστατικά που είναι απαραίτητα για την επιτέλεση των κυτταρικών διεργασιών και την διατήρηση της φυσιολογικής λειτουργίας του οργανισμού.

Το σώμα μας χρειάζεται τόσο θερμίδες όσο και θρεπτικά συστατικά. Γνωρίζουμε ότι λόγω των συνθηκών που επικρατούσαν όταν ο άνθρωπος εμφανίστηκε στη Γη αλλά και λόγω της σπανιότητας της τροφής μέχρι μόλις λίγες δεκαετίες πριν, το σώμα μας λειτουργεί καλύτερα όταν λαμβάνει τροφές με μεγάλη θρεπτική αξία και χαμηλή θερμιδική απόδοση.

Η πλειοψηφία όμως των τροφών που προσλαμβάνουμε σήμερα, παρέχει μεγάλη ποσότητα θερμίδων ενώ έχει πολυ χαμηλή θρεπτική αξία. Παρότι λοιπόν προσλαμβάνουμε μεγάλο αριθμό θερμίδων λιμοκτονούμε σε θρεπτικά συστατικά.

Μια Επικίνδυνη Αναστροφή
Η αναστροφή στην πρόσληψη θερμίδων σε σχέση με την πρόσληψη θρεπτικών συστατικών είναι ο κύριος λόγος πίσω από τη έκπτωση της υγείας μας σήμερα. Η αλλαγή αυτή έγινε σταδιακά μέσα στα προηγούμενα 40 χρόνια και έχουμε φτάσει σήμερα στο σημείο η πλειοψηφία των τροφών μας να μην έχει ουσιαστικά καμία θρεπτική αξία.
Είναι προφανές ότι σώμα μας για να λειτουργήσει και να διατηρηθεί στη ζωή χρήζει ζωτικών ουσιών όπως το οξυγόνο, το νερό, θερμίδες, μίκρο- (βιταμίνες, μεταλλικά στοιχεία, αμινοξέα) και μάκρο- (λίπη, υδατάνθρακες, πρωτεϊνες) θρεπτικά συστατικά. Αν κάποιο από αυτά απουσιάζει ή δεν παρέχεται σε επαρκή ποσότητα έχουμε μειωμένη απόδοση και διαταραχή της υγείας. Θα φανταζόσασταν ποτέ να χρησιμοποιήσετε στο αυτοκίνητο σας άμμο αντί για βενζίνη, να διακόψετε την παροχή αέρα και να ξεκινήσετε τον κινητήρα χωρίς λάδια; Κάτι τέτοιο θα ήταν παράλογο.

Πως λοιπόν αναμένουμε να έχουμε υγεία όταν:

    Tο 70% του πληθυσμού εμφανίζει σημαντικού βαθμού αφυδάτωση
    Tα επίπεδα οξυγόνου στην ατμόσφαιρα στις σύγχρονες πόλεις είναι μειωμένα έως και 50%!
    Oι τροφές είναι φτωχότερες σε συστατικά έως και 10 φορές σε σχέση με 50 χρόνια πριν
    H πρόσληψη θερμίδων αυξάνεται συνεχώς τα τελευταία 40 χρόνια  

Διαβάστε τη συνέχεια στα























Ενώ σήμερα έχουμε στη διάθεση μας περισσότερο φαγητό παρά ποτέ στην ιστορία του ανθρώπου, στην πραγματικότητα λιμοκτονούμε. Πως μπορεί να συμβαίνει αυτό;
Ας εξετάσουμε τους δύο βασικούς λόγους για τους οποίους τρώμε, πέρα απο την απόλαυση.

- Ο πρώτος είναι η πρόσληψη θερμίδων και

- Ο δεύτερος η πρόσληψη θρεπτικών συστατικών

Οι θερμίδες αφορούν απλά στην ποσότητα ενέργειας που περιέχει μια τροφή.
Ενώ τα θρεπτικά συστατικά αφορούν στις βιταμίνες, στα μεταλλικά στοιχεία, στις πρωτεΐνες, στους υδατάνθρακες και στα υπόλοιπα συστατικά που είναι απαραίτητα για την επιτέλεση των κυτταρικών διεργασιών και την διατήρηση της φυσιολογικής λειτουργίας του οργανισμού.

Το σώμα μας χρειάζεται τόσο θερμίδες όσο και θρεπτικά συστατικά. Γνωρίζουμε ότι λόγω των συνθηκών που επικρατούσαν όταν ο άνθρωπος εμφανίστηκε στη Γη αλλά και λόγω της σπανιότητας της τροφής μέχρι μόλις λίγες δεκαετίες πριν, το σώμα μας λειτουργεί καλύτερα όταν λαμβάνει τροφές με μεγάλη θρεπτική αξία και χαμηλή θερμιδική απόδοση.

Η πλειοψηφία όμως των τροφών που προσλαμβάνουμε σήμερα, παρέχει μεγάλη ποσότητα θερμίδων ενώ έχει πολυ χαμηλή θρεπτική αξία. Παρότι λοιπόν προσλαμβάνουμε μεγάλο αριθμό θερμίδων λιμοκτονούμε σε θρεπτικά συστατικά.

Μια Επικίνδυνη Αναστροφή
Η αναστροφή στην πρόσληψη θερμίδων σε σχέση με την πρόσληψη θρεπτικών συστατικών είναι ο κύριος λόγος πίσω από τη έκπτωση της υγείας μας σήμερα. Η αλλαγή αυτή έγινε σταδιακά μέσα στα προηγούμενα 40 χρόνια και έχουμε φτάσει σήμερα στο σημείο η πλειοψηφία των τροφών μας να μην έχει ουσιαστικά καμία θρεπτική αξία.
Είναι προφανές ότι σώμα μας για να λειτουργήσει και να διατηρηθεί στη ζωή χρήζει ζωτικών ουσιών όπως το οξυγόνο, το νερό, θερμίδες, μίκρο- (βιταμίνες, μεταλλικά στοιχεία, αμινοξέα) και μάκρο- (λίπη, υδατάνθρακες, πρωτεϊνες) θρεπτικά συστατικά. Αν κάποιο από αυτά απουσιάζει ή δεν παρέχεται σε επαρκή ποσότητα έχουμε μειωμένη απόδοση και διαταραχή της υγείας. Θα φανταζόσασταν ποτέ να χρησιμοποιήσετε στο αυτοκίνητο σας άμμο αντί για βενζίνη, να διακόψετε την παροχή αέρα και να ξεκινήσετε τον κινητήρα χωρίς λάδια; Κάτι τέτοιο θα ήταν παράλογο.

Πως λοιπόν αναμένουμε να έχουμε υγεία όταν:

    Tο 70% του πληθυσμού εμφανίζει σημαντικού βαθμού αφυδάτωση
    Tα επίπεδα οξυγόνου στην ατμόσφαιρα στις σύγχρονες πόλεις είναι μειωμένα έως και 50%!
    Oι τροφές είναι φτωχότερες σε συστατικά έως και 10 φορές σε σχέση με 50 χρόνια πριν
    H πρόσληψη θερμίδων αυξάνεται συνεχώς τα τελευταία 40 χρόνια  

Διαβάστε τη συνέχεια στα http://proionta-tis-fisis.com