Μπακαλιάρος στο φούρνο με λαχανικά και ξερά σύκα

Μπακαλιάρος στο φούρνο με λαχανικά και ξερά σύκα

 

Είτε επιλέξετε φρέσκο, είτε κατεψυγμένο το αποτέλεσμα δεν αλλάζει. Τα ξηρά σύκα περιέχουν σίδηρο, ασβέστιο, φώσφορο και άλλα πολύτιμα συστατικά. Εκτός από την υψηλή διατροφική αξία τους θα δώσουν μια γλυκιά γεύση στο φαγητό σας!

Υλικά

1 μεγάλο φιλέτο μπακαλιάρο κομμένο σε χοντρές φέτες

2 κολοκύθια ψιλοκομμένα

2 μελιτζάνες ψιλοκομμένες

1 κρεμμύδι ψιλοκομμένο

3-4 ξηρά σύκα ψιλοκομμένα

2 κουταλιές της σούπας ελαιόλαδο για το σοτάρισμα

1/2 ποτήρι λευκό κρασί

Αλάτι, πιπέρι

Εκτέλεση

    Σε ένα μεγάλο αντικολλητικό τηγάνι με 2 κ.σ. ελαιόλαδο ρίχνουμε μέσα όλα τα λαχανικά, εκτός από τα σύκα και τα ροδίζουμε για 2-3' περίπου ανακατεύοντας συνεχώς.
    Στη συνέχεια προσθέτουμε το κρασί και αφήνουμε το τηγάνι στη φωτιά μέχρι να εξατμιστεί το αλκοόλ. Ύστερα το αποσύρουμε.
    Προθερμαίνουμε το φούρνο στους 180ο C ενώ παράλληλα ετοιμάζουμε να βάλουμε σε ένα βαθύ ταψί τα λαχανικά.
    Ρίχνουμε αλάτι, πιπέρι. Σκορπίζουμε ομοιόμορφα και τα σύκα αφού πρώτα τα έχουμε ψιλοκόψει όσο το δυνατόν πιο λεπτά.
    Προσθέτουμε 2-3 κ.σ. ελαιόλαδο και τοποθετούμε προσεχτικά τον μπακαλιάρο.
    Δυναμώνουμε τη θερμοκρασία στους 200ο C και περιμένουμε να γίνει το φαγητό.
    Μετά από 10-15' ελέγχουμε αν έχει ψηθεί ο μπακαλιάρος και αν έχει πάρει χρώμα τον γυρνάμε και από την άλλη μεριά προσέχοντας να μην μας διαλυθεί και περιμένουμε άλλα 10-15' να ψηθεί.
    Όταν πλέον είναι έτοιμο το φαγητό το αφήνουμε για λίγα λεπτά να κρυώσει και το σερβίρουμε.

MykonosDaily σε συνεργασία με το http://www.flowmagazine.gr/